Espoo-päivän ohjelmaa: Maalausimprovisaatiota Espoon palvelutaloissa


Espoon Taiteilijakilta ry:n taiteilijat Anne Ovaska ja Sirkku Ala-Harja järjestivät virikkeellisen Kesäillan valssi maalausimprovisaation 20.8.2020 palvelutalo Hopeakuussa Espoossa. Maalausimprosivisaatio liittyy Espoo-päivään, joka järjestetään 28.-29.8.2020

Maalausimprovisaatiossa taiteilijat maalasivat osittain musiikin säestyksellä kesäistä maisemaa isolle pinnalle. Maalauksen tunnelmassa pyrittiin kuvittamaan miten kesäillassa valssi soi ja niittykukat tuoksuvat. Improvisaatio oli leikkimielinen ja spontaani.

Palvelutalon asukkaat kutsuttiin mukaan siten, että tilanteeseen pukeuduttiin teeman mukaisesti. Kesähatut ja muut asut toivat yhteiseen hetkeen kesäistä juhlatunnelmaa!

Taiteilijat ottivat vastaan myös musiikkiehdotuksia, jotka sopivat lavatanssiteemaan. Taustalle valikoitui soimaan Olavi Virta asukkaiden toiveesta.

Lopuksi asukkaat osallistuivat halutessaan piirtämällä / maalaamalla valmiiseen maalaukseen sopivan kuvan esim. Linnun, veneen, kukkia, instrumentteja tms. Kuva leikattiin ja liitettiin osaksi yhteistä maalausta.

Maalausimprovisaation tarkoitus oli luoda visuaalisen taiteen kautta yhteinen elämyksellinen hetki, jossa vuorovaikutus näkyi valmiissa maalauksessa sekä tapahtuman kulussa.
Maalausimprovisaatiota 24.8.2020 hoivakoti Villa Linnea

Taiteilijat Kaamos Pitkänen ja Riina Näsi toteuttivat maalausimprovisaation palvelutalo Villa Linneassa. Teemaksi maalausimprovisaatioon valikoitui puutarha ja musiikiksi Jari Sillanpää asukkaiden toiveista.

Asukkaat osallistuivat maalausimprovisaatioon ehdottomalla värejä ja aiheita. Asukkailla oli mahdollisuus myös piirtää tai osallistua maalauksen maalaamiseen. Puutarha-teema innosti muisteluun omista puutarhamuistoista ja taiteen kokemisen hetkistä.


Lue lisää Espoo-päivästä:

Espoo-päivän verkkosivut: http://www.espoopaiva.fi

Espoo-päivän You Tube -kanava:
https://www.youtube.com/channel/UCywQlC0SZUY6bnJNo36tl8Q

Espoo-päivän Facebook: http://www.facebook.com/espoopaiva

Espoo-päivän Instagram: http://www.instagram.com/espoopaiva